חדשות מן העבר

מגילות מדבר יהודה: עבר, הווה ועתיד 75 שנה לגילוי המגילות הגנוזות - הזמנה

8 נובמבר, 2022

מצ"ב הזמנה לכנס מגילות מדבר יהודה: עבר, הווה ועתיד 75 שנה לגילוי המגילות הגנוזות שיתקיים בין התאריכים 30-29/11/2022.

נשמח לראותכם.

רשמו ביומנים: "מגילות מדבר יהודה: עבר, הווה ועתיד" – כינוס חגיגי במלואת 75 שנה לגילוין של מגילות מדבר יהודה: ימים שלישי ורביעי, 29–30 בנובמבר 2022

14 ספטמבר, 2022

בכ"ט בנובמבר 1947 זיהה פרופ' אלעזר ליפא סוקניק שקרעי מגילה שרכש מסוחר עתיקות הם אכן שרידי חיבור אותנטי מימי הבית השני. בכך נפתח עידן גילוין של מגילות מדבר יהודה, שחוללו מהפכה בהבנתה של תקופת הבית השני לכל היבטיה.

במלאות שבעים וחמש שנה לגילוי הדרמטי הזה , יתקיים הכינוס: "מגילות מדבר יהודה: עבר, הווה ועתיד".
מושב פתיחה חגיגי ייערך ביד בן-צבי (יום ג, 29.11.2022 ה בכסלו תשפ"ג). עיקר הכינוס ייערך בבניין רבין בקמפוס הר הצופים (יום ד, 30.11.2022 ו בכסלו תשפ"ג).

תוכנית הכינוס ופרטים נוספים ייתפרסמו בקרוב.

לראשונה באקדמיה בישראל: בשנת הלימודים תשפ"ג תיפתח תוכנית ייחודית ללימודי מוסמך בלימודי יהדות ספרד והמזרח

4 ספטמבר, 2022

בשנת הלימודים תשפ"ג תיפתח לראשונה תוכנית לימודיים ייחודית לתואר מוסמך בלימודי יהדות ספרד והמזרח. התוכנית מוצעת במסגרת החוג להיסטוריה של עם ישראל ויהדות זמננו, והיא משלבת קורסים מתחומים שונים שקשורים ביהודי ספרד והמזרח כגון היסטוריה, אסלאם ומזרח תיכון, ספרות, לשון, מוסיקה, פילוסופיה, תלמוד והלכה, אמנות, פולקלור, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה.

לסטודנטים מתאימים תוענק מלגת לימודים מלאה בגובה שכר לימוד מלא למשך שנתיים.

כל הפרטים על התוכנית החדשה כאן.

ברכות לזוכי מלגת רוטנשטרייך

15 אוגוסט, 2022

ברכות חמות לתלמידי הדוקטורט של המכון למדעי היהדות שזכו במלגת ות"ת רוטנשטרייך לשנתים תשפ"ג-תשפ"ה.

להלן רשימת הזוכים והזוכות:
גבריאל אבן צור, חנה טדי שכטר, עדי נמיה כהן (החוג להיסטורי של עם ישראל), עומר ולדמן (החוג לספרות עברית), נועם לב-אל ונועם אורן (החוג למחשבת ישראל).

ברכות חמות גם למדריכים שלהם!

שישה מתוך תשעת הזוכים בפקולטה הם תלמידי המכון למדעי היהדות!

קול קורא - מלגות לחקר קהילות ישראל במזרח ומלגות מטעם מרכז אלישר לחקר תולדות הספרדים בארץ ישראל - מכון בן-צבי‎‎

29 יוני, 2021

מכון בן צבי לחקר קהילות ישראל במזרח ומרכז אלישר לחקר תולדות הספרדים בארץ ישראל מציעים מלגות מחקר למאסטרנטים ולדוקטורנטים.

הפרטים המלאים נמצאים בקול הקורא המצורף.

מועד אחרון להגשת הבקשות למלגת חוקרי קהילות המזרח: יום ראשון,  11 ביולי, 2021 ולמלגת מרכז אלישר: יום שני,  12 ביולי, 2021

ברכות לפרופ' נח חכם לרגל בחירתו לראשות המכון למדעי היהדות

29 יוני, 2021

בהצבעה לראשות המכון בחר פרופ' נח חכם לשנים תשפ"ב - תשפ"ד.

אנו מאחלים לנח הצלחה רבה בתפקיד החדש, ומודים לפרופ' סטיב פסברג על תרומותיו הרבות כראש המכון בשנים האחרונות.

ברכות לפרופ' יאיר זקוביץ עם זכייתו בפרס ישראל

2 פברואר, 2021

המכון למדעי היהדות מברך את חברנו היקר פרופ' יאיר זקוביץ, ראש המכון בעבר, על זכייתו בפרס ישראל בתחום חקר המקרא. כולנו מתגאים בו ומאחלים לו שנים רבות של בריאות ועבודה פוריה.